MANİSA / TURGUTLU - Çıkrıkçı Yaşar Kazimet Aybars Ortaokulu

YAŞAR AYBARS

Doğum tarihi:1928

Ölüm tarihi:17.07.1997

1928 yılında Uşakta dünyaya gelmiştir. Daha küçük yaşlarda ticaret hayatına atılmış ve başarılı olmuştur. Çevresinde çok sayılan,sevilen ve yardımsevereliği ile taktir toplayan bir kişiliğe sahipti. Ölümünden bir yıl önce temelini attığı okul binamızın tamamlandığını göremedi. Her zaman geleceği gençlerde gören, Yaşar Aybars gelişmiş bir Türkiye için eğitimin ne kadar önemli olduğu düşüncesini bu eserle kanıtlamıştır. Ölümünün ardından vasiyeti üzerine aynı düşüncelere sahip olan evlatları; Emine Alkan ve Ertuğrul Aybars tarafından okul binamız bitirilmiştir.

KAZİMET AYBARS

Doğum tarihi:1932

Ölüm tarihi:16.10.1993

Babasının ölümünden sonra o günün şartları gereği ilkokulu 3. Sınıfta iken bırakmak zorunda kaldı. Okuyamamanın acısı ve ezikliğini hep içinde yaşadı. Çevresindekilere eğitimin önemini ve güzel Türkiye için gençlere gerekli önemin verilmesini isterdi. Hayatta iken birçok öğrenciye okumaları için yardımlarda bulunmuştu.

Yayın: 18.12.2012 - Güncelleme: 20.09.2023 12:36 - Görüntülenme: 1370