MANİSA / TURGUTLU - Çıkrıkçı Yaşar Kazimet Aybars Ortaokulu

TARİHÇE

Okulumuzun 1945 yılında temelleri atılmış ve aynı yıl içerisinde duvarları yapılmış ancak çeşitli nedenlerle inşaat 1959 yılında inşaata başlanarak 1960-61 Eğitim – Öğretim yılında bir sınıf ve lojman olarak hizmete girmiştir.

Okulumuza 1960-1961 Eğitim –öğretim yılında tamamı birinci sınıf olarak 7-12 yaş arasında 31 öğrenci kaydolmuştur.1971 yılına kadar tek sınıflı eğitim öğretim veren okulumuz 1972 yılında yetersiz gelerek ,okulun yanında boş bulunan Mehmet ERYILMAZ’a ait evde iki yıl birinci sınıflar ayrı ders işlemişlerdir. Bu ev yıkılınca 1977 yılına kadar Durmuş DUMAN’ın kahvehanesinde ve evinde okulun bir kısmı derslere devam etmiş, 1977 yılında yapılan ek derslikle okulumuz yeni şeklini almıştır.

Turgutlu’da çok sevilen sayılan ve yardım severliği ile takdir toplayan Yaşar AYBARS 1996 yılında kendi ve çok sevdiği Kazimet hanımın adının sonsuza kadar yaşayacağı Yaşar Kazimet Aybars İlköğretim Okulu’nun temellerini atmış ancak başlamış olduğu bu güzel eserin tamamlandığını göremeden 17.07.1997’de vefat etmiştir. Babalarını çok seven ve eğitim gönüllüsü olarak yetiştirdiği evlatları Ertuğrul AYBARS ve Emine ALKAN okulumuzu tamamlayarak 1998-1999 Eğitim –Öğretim yılında hizmete açmışlardır. Açılışı ilçe Mili Eğitim Müdürümüz Hayrettin SEYHAN , Turgutlu Kaymakamımız Orhan Işın ve Manisa Valimiz Muzaffer ECEMİŞ yağmurlu bir ilkbahar günü coşkulu bir davetli kitlesi huzurunda yapmışlardır.

Okulumuza 1998-1999 eğitim –öğretim yılında Baktırlı, Karaoluk, Sivrice, Kurudere ve Ayvacık;  1999-2000 eğitim –öğretim yılında ise Güney ve Dağyeniköy taşımalı olarak gelmeye başlamıştır.

2002-2003 Öğretim yılı başında okul müdürümüz köyümüzde çocuk yaşta ayrılmış ancak köyü ile olan bağını koparmayan Zeynep SORAR hanımla tanışmış ve kendilerine okulun sorunlarını aktarmıştır. Zeynep SORAR Hanımın Turgutlu’ lu olan ve 2002 yılında Genel Kurmay Başkanı olan Hilmi ÖZKÖK ile yakın irtibatı sonucu okulun sorunları kendilerine aktarılmıştır. Ege Ordu Komutanı Hurşit TOLON vasıtasıyla kaba inşaat olan yemekhane bugünkü halini alırken çevre duvarları onarılmış, okulun kiremitleri aktarılmış ve altına su geçirmeyen malzeme konmuştur. Okulun iç ve dış badanası yapılmış, tüm malzemeleri elden geçirilerek tamir edilmiştir. Yetersiz gelen okulumuza eski okulun yanına dört derslikli ve bir öğretmen odalı yeni bina Manisa Tugay Komutanlığının işleri yapan mütahiti Osman BARLIK tarafından yapılmıştır. Ayrıca Ege Ordu Komutanlığınca Yemekhaneye 250 adet sandalye 40 adet yemek masası 2 adet çelik dolap 1 adet termostatlı yemek aracı 2 adet bilgisayar masası hibe edilmiştir.

Bu mevcut durumla 2018 yılına kadar eğitim- öğretime devam edilmiştir. Okulumuz binasının yetersiz olması dolayısıyla yapılan girişimler neticesinde 2018-2019 Eğitim öğretim yılında yeni okul yapım kararı alınmıştır. Aynı yılın Kasım ayında valilik kararıyla okula yıkım emri gelmiş olup, okulumuz aynı bahçede bulunan ilkokul binasının üst katına taşınmıştır. Ocak ayı sonunda eski binamız yıkılarak yeni okul yapım süreci başlamıştır. 2020 yılında deprem güçlendirmesi bulunan ilkokul binasının da yıkılmasıyla Derbent Mahallesi Sabiha Erturgut İlköğretim Okulu içerisinde okulumuza tahsis edilen 5 sınıfta eğitim öğretime devam edilmiştir. İlgili süreç sonunda 2023 yılında okulumuzun yapımı tamamlanarak 16.05.2023 tarihinde yeni binamıza geçilmiştir.

Yayın: 02.12.2012 - Güncelleme: 01.09.2023 12:17 - Görüntülenme: 3458